banner
Вести Detalji

Основно знање штанцања метала

Штанцање метала је уобичајен производни процес. Такође се скраћено назива и металним штанцањем, што укључује употребу машине за штанцање за деформисање и обликовање металног радног комада. Метални предмети се обично састоје од металних плоча. Да би променили облик металне плоче, производна компанија може да је удари. Како тачно функционише штанцање метала?


Иако звучи компликовано, штанцање метала је релативно једноставан производни процес. За деформисање и обликовање металног радног предмета потребна је употреба машине за пробијање. Машина за штанцање је машина за тешке услове рада која у основи стеже метални радни комад између сета калупа. Обично имају калуп на врху и још један калуп на дну.


stamping stainless steel similar Bticino plug


Током употребе, бушилица притиска горњу матрицу на доњу матрицу. Пошто је метални радни комад постављен између два калупа, њихови одговарајући облици ће бити усвојени. Дно металног радног комада ће усвојити облик доњег калупа. С друге стране, врх металног радног комада ће усвојити облик горњег калупа.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit