banner
Вести Detalji

Како планирати матрицу за пробијање рупа

1. Приликом планирања пробоја, чврстоћу треба одредити према снази на смицање материјала радног предмета. Ако је потребно, може се користити степенасти ударац за повећање крутости.


2. Пробијање треба поставити у симетрични положај што је више могуће како би се избегло велико одступање између центра/центра силе пробијања и центра/центра ручке калупа. Обртни момент треба да буде грубо избалансиран и да га није лако сломити.


3. Када постоји неколико рупа на челичној плочи које су померене, отпор гњечењу који се јавља у материјалу између рупа и рупа приморава пробој да се савија у општем правцу облика радног комада, што повећава трење између пробоја. и материјал. Сила, чиме се у великој мери повећава сила истовара. Приликом бушења малих рупа, бушилица треба да користи уређај за вођење како би се побољшала снага и продужио животни век ударца.


4. Поред напона притиска који ствара сила пробијања, пробој мора да прихвати и затезни напон изазван растерећењем. Поред тога, постоји велика концентрација напона на ивици сечења пробоја, посебно када се пробијају мале рупе и тврђи материјали, оштећење пробоја од замора под цикличним оптерећењем је очигледније, а произвођачи делова за штанцање морају бити посебно опрезни у избор материјала за штанцање и одређивање спецификација термичке обраде, као и разумни захтеви за тврдоћу и отпорност морају се узети у обзир.


5. Покушајте да избегнете ломљење ударца узроковано малим и неуједначеним празнинама калупа, лошом прецизношћу опреме за штанцање и лошом инсталацијом калупа. Када је пробијање близу облика радног предмета, оно има тенденцију да изазове деформацију контуре. Деформација на страни профила може да уврне и савије крај пробоја, што може проузроковати ломљење пробоја. Генерално, оријентација рупе треба да буде мало даље од контуре.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit