banner
Вести Detalji

Да ли је штанцање метала опасно?

Шта је штанцање метала? Штанцање хардвера је процес који користи ударце и калупе за деформисање или ломљење нерђајућег челика, гвожђа, алуминијума, бакра и других плоча и других материјала до одређеног облика и величине.


Да ли је штанцање метала опасно? Често видим људе који питају такве ствари у неким постовима и форумима о металним штанцама. Зашто се толико људи пита о овом или сличним питањима? Углавном због поновљених повреда удараца, људи су подсвесно веровали да је ударање ризично дело, па да ли је ударање заиста толико опасно? Зашто често долази до повреда?


Обрада металног штанцања је опасна, али заправо није толико опасна. Све док постоји инцидент са жигосањем, постоје разлози. С једне стране, то је разлог штанцања, а са друге стране, то је разлог за рад радника. Све док радите добро у ова два аспекта, пратите систем обраде штанцања и правилно радите, жигосање је и даље веома безбедно.


Када фабрика користи прешу за бушење, како се не може гарантовати да је машина за бушење у потпуности квалификована и где почиње безбедност? Главни захтеви за опрему су следећи:


1. Преса за бушење ради добро

Добар ударац је основа безбедне производње. Подмазивање ударца мора бити нормално; бакрене чауре не смеју бити претерано истрошене; затегнутост кочнице мора бити унутар нормалног опсега; квачило и контролни систем су флексибилни; вијци сваког дела не смеју бити лабави;


2. Поставите сигурносну решетку

Након постављања заштитне решетке, ако руке или други предмети који утичу на безбедност уђу у опасну зону ударца [ГГ] #39, удар ће бити заустављен у хитним случајевима; у стању искључења, удар не може да се покрене. Слика испод је ударац са сигурносном решетком


3. Разуман дизајн прекидача

Потребно је пројектовати два стартна прекидача и прекидач за хитно заустављање, а два стартна прекидача морају бити на одређеном растојању. Све док стампер притисне два стартна прекидача у исто време да покрене машину; прекидач за хитно заустављање не може бити превише удаљен од печата. У супротном, када настане ситуација, радник не може први пут да заустави машину за штанцање.


4. Разуман дизајн калупа за штанцање

Ако је пробој први елемент безбедне производње, онда је калуп за штанцање други елемент. Производња делова за штанцање ослања се на калупе за штанцање, тако да то да ли је дизајн калупа за штанцање разуман игра виталну улогу у безбедности. Безбедност фабрике током рада утиче на то да ли је згодно испуштати и враћати материјал глатко. Приликом пројектовања калупа, мора бити могуће обезбедити да фабрика може лако да користи алате за истовар и истовар.


5. Морају се користити сигурносни алати

Током процеса штанцања, апсолутно је забрањено пустити руку у радни простор калупа, што захтева употребу сигурносних алата за завршетак посла истовара и истовара. Сигурносни алати који се данас често користе су магнетни тип, тип гусенице и пинцета.


6. Успоставити систем управљања безбедношћу и упутство за руковање ударцем

Фабрике за штанцање морају с времена на време да спроводе обуку о безбедности за раднике који пецају, тако да концепт безбедне производње може бити дубоко укорењен у срцима људи. Помозите стамперима да успоставе безбедне радне навике.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit