banner
Вести Detalji

Како решити проблем да величина штанцања металних делова за штанцање не испуњава услове

У процесу производње металних делова за штанцање, постојаће ситуације у којима је величина рупе за пробијање превелика или мала, а величина пробоја је сасвим другачија. Да бисмо решили овај проблем, размотрили смо планирану величину и обраду конвексних и конкавних калупа. Поред компоненти као што су тачност и празнина, морамо узети у обзир и следеће аспекте.


1. У производњи металних делова за штанцање, због неравнина насталих током штанцања, потребно је истражити ивицу штанцања, и обратити пажњу да проверите да ли је зазор за штанцање разуман. То је узроковано нестабилношћу делова за штанцање током савијања, углавном за савијање у облику слова У и В, вођење делова за штанцање пре савијања, вођење током процеса савијања и притискање материјала током процеса савијања како би се спречило клизање делова за штанцање током савијања је фокус решавања проблема.


stamping brass 16A extension


2. У производњи металних делова за штанцање расте затезни напон на материјалу, а расте и тенденција делова за штанцање да се окрећу и увијају. Приликом превртања, величина рупе за бушење ће постати мања. Снажан притисак на материјал узрокује пластичну деформацију материјала, што ће узроковати повећање величине рупе за пробијање. Када се јак притисак смањи, величина пробијања ће постати мања.


3. У производњи металних делова за штанцање, ако се крај поправи косом или луком, јер је сила пробијања растерећена, пробијање је склоно превртању и замазању, па ће величина штанцања постати већа. Међутим, крај ударца је раван, а величина рупе за бушење ће бити релативно мала.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit