banner
Вести Detalji

Седам изванредних карактеристика операција калупа за штанцање метала

(1) Висока ефикасност производње Број делова или садржаја процеса завршених по јединици времена је неколико пута већи од броја општих метода обраде, или чак стотине до хиљаде пута. Штавише, процес штанцања метала такође може да користи један калуп, више делова и вишеструки садржај процеса комбиноване методе обраде на сету калупа за штанцање како би се додатно побољшала ефикасност производње.


(2) Квалитет производа је стабилан и заменљивост је добра. Метални калуп за штанцање се користи за формирање производа, а фактори који утичу на промену квалитета производа су мали, а степен штете је низак. Неки фактори се могу исправити предузимањем одговарајућих мера, тако да се квалитет производа контролише у идеалном опсегу. Стабилност квалитета производа може ефикасно да обезбеди његову заменљивост. Добра заменљивост је основна гаранција за масовну производњу монтажне траке. Истовремено, то је погодно за одржавање и замену производа.


(3) Стопа искоришћења материјала је висока. Кроз различите методе распореда, као што су: унакрсни, дијагонални, вишередни, мешовити, угнежђени, па чак и методе распореда без отпада, може ефикасно побољшати стопу коришћења материјала и смањити материјалну цену производа. .


stamping copper metal part light switch


(4) Материјал не треба загревати. У нормалним околностима, материјал не треба да се загрева током операције штанцања. Ово не само да штеди енергију, смањује опрему за грејање и заузетост локације, већ и избегава нестабилност облика и величине узроковану површинском оксидацијом, опекотинама и деформацијама производа изазваних загревањем. Такође може спречити штетне ефекте пораста температуре на калуп.


(5) Механичке особине делова за штанцање су побољшане. Под утицајем феномена очвршћавања металног штанцања, површинска структура делова за штанцање је затегнута, тврдоћа и отпорност на хабање се повећавају, а снага и крутост делова за штанцање су такође побољшани.


(6) Широк спектар примена. Постоји много производа погодних за штанцање. Може да реши многе садржаје обраде које је немогуће или тешко завршити општом механичком обрадом, посебно за обраду и формирање неких танких, меких, тешких, чудних, микро делова или делова од неметалних материјала. Формирање металним штанцањем је јака метода обраде и обликовања.


(7) Операција је једноставна и радни интензитет радника је низак. Процес формирања и основни квалитет производа углавном гарантују калупи и опрема за штанцање. Основне радње током рада су исте и на њих не утиче сложеност производа. Оператерима су потребни одређени технички захтеви и они су обучени на послу пре него што почну са радом.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit