banner
Вести Detalji

Електрични зидни прекидач и утичница за вишеструко осветљење

Сигурност електричне енергије је једна од најважнијих ствари у нашој породици. На тржишту постоји много брендова утичница и много врста утикача. Многи људи бирају случајно, све док могу да буду укључени. У ствари, много је пажње на одабиру утичнице. Можете ли заиста да искључите струју са утичнице са прекидачем? Хоћете ли изабрати прекидач или не?

multi 2pin power electrical switch socket

У ствари, утичнице на зидовима код куће су углавном без прекидача и прекидача. Прекидач су углавном мобилне утичнице. Уз свачију пажњу на сигурност електричне енергије, све више утичница се појављује у нашем дому. Утичница са прекидачем и утичница без прекидача је само проблем, нема много предности и мана. Утичница са прекидачем има следеће три погодне употребе:


1. Утичница са прекидачем не може само да користи електричне уређаје, већ и да контролише искључивање или осветљење линије напајања утичнице преко прекидача.


2. Погодније је искључити. На пример, за ТВ, ако користите само даљински управљач, телевизор је и даље у стању приправности, троши неке струје, а такође је подложан ударима грома. Искључите прекидач на утичници и директно искључите напајање. То је практичније и сигурније.

cheap household electrical switch socket wall

3. Утичница са прекидачем може избећи лабављење између контактне плоче и утикача због честих утикача. Други електрични уређаји који се не често користе користе утичнице без прекидача како би уштедели трошкове куповине.


Али утичница са прекидачем је виша од утичнице без прекидача.


Када користите утичницу са прекидачем, обратите пажњу. Електрични уређај велике снаге треба да буде опремљен прекидачем од 16А. Поред тога, микроталасна пећница, индукциони шпорет, ЦД машина и други електрични уређаји треба да буду опремљени утичницама за напајање. У супротном, напајање у машини ће увек имати струју, а напајање није добро за електричне уређаје дуго времена, а такође је и исплативо. Прекидач са великом електричном струјом се лако оштети.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit