banner
Вести Detalji

Која је разлика између 16А утичнице и 10а утичнице? Шта значи утичница 16А?

Сигурност употребе електричне енергије код куће је најважније питање, а то је и питање које нас највише брине. Неки електрични уређаји велике снаге се често користе у кући, као што су клима-уређаји, итд. Електрични уређаји велике снаге морају природно да користе одговарајуће утичнице, у супротном може доћи до незгода. Данас ће уредник ићи са вама да види разлику између утичнице 16а и утичнице 10а код куће.

 

Шта значи 16А утичница?

 

Што се тиче утичнице од 16А, као што назив говори, утичница је оцењена на: 250В/16А, што је погодно за апарате са максималном називном струјом од 16А, односно апаратима максималне називне снаге 3500В; постоје и утичнице 250В/10А, погодне за максималне Апарате са називном струјом од 10А, односно апарате са максималном називном снагом од 2200В.

 

Тренутно, клима уређаји у мојој земљи углавном користе утичнице од 250В/16А, а машине за прање веша, микроталасне пећнице, електрични бојлери и индукциони штедњаци углавном користе утичнице од 250В/10А; фрижидери, машине за прање веша, телевизори, електричне шоље, компјутери генерално Оба користе 250В/6А утичнице. Што се тиче величине утичнице, 6А и 10А утичнице су исте величине, а 16А утичнице су различите величине.

2

Разлика између 16А утичнице и 10А утичнице

 

1. Разлика у изгледу: 10А је чеп са пет очију: 1 треће око, 1 друго око; и 16А је утикач са три ока, који је шири од утикача са три ока 10А.

 

2. Разлике у употреби: Са становишта употребе, 16А утикач и 10А утикач нису универзални, 10А утикач се не може убацити у 16А утичницу, и наравно не обрнуто!

 

3. Металне утичнице: 16А утичнице носе више струје од утичница од 10А, а користи се више бакра, док су утичнице од 10А различите.

 

4. Опсег лежаја: 16А утичница може да издржи електричну снагу унутар 3000 вати, док се снага утичнице од 10 А најбоље контролише унутар 1800 вати, у супротном су склоне незгоде.

 

Који електрични уређаји користе 16а утичнице?

 

Приликом коришћења електричних апарата велике снаге у дому, безбедност је веома важна, па морамо бити пажљиви у избору утичница. Најбоље је користити утичнице од 16А за електричне производе велике снаге. Тренутно, електрични уређаји велике снаге који се обично користе у кући су углавном клима уређаји, индукциони штедњаци, бојлери, итд. Ако утичница која се користи прелази снагу електричног уређаја, лако је запалити осигурач, ватру и друго. незгоде. Сви треба да обрате пажњу.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit