banner
Вести Detalji

Зашто су водоотпорне разводне кутије водоотпорне?

Зашто су водоотпорне разводне кутије водоотпорне:

 

 

Пре свега, ова разводна кутија треба да буде водоотпорна, а њен материјал треба да буде водоотпоран. Тренутно, најчешћи материјали са бољим водоотпорним ефектом су пластика, гума, метал и други материјали. За разводну кутију, метал је очигледно нереалан, углавном зато што је метал проводник, а његово коришћење као материјала за разводну кутију може лако довести до несрећа са цурењем. Гума је лака за старење и тешко се формира, па је поред избора материјала, њена дизајнерска структура. Структура је кључни фактор који ограничава њен водоотпорни ефекат. Разуман дизајн структуре може ефикасно избећи воду узроковану различитим ситуацијама.

 

 

 

Водоотпорне разводне кутије се углавном користе заједно са водоотпорним спојевима и водоотпорним разводним кутијама. Према броју отвора, имамо један улаз и један излаз, један улаз и два излаза до једног улаза и више из водоотпорне кутије, што укључује следећа разматрања:

 

1. Водоотпорни спој се генерално поставља на један зид пластичне водоотпорне кутије, тако да је захтев за отварање рупе да задовољи величину спољног навоја споја.

 

2. Узмите у обзир да су жице и отвори најмање један унутра и један напољу. Ово укључује најмање два водоотпорна конектора и два отвора на зиду кутије, па будите сигурни да сте утврдили величину и локацију отвора и исправну величину водоотпорног конектора.

 

3. Без обзира на терминале у разводној кутији или друге електричне компоненте, они морају бити повезани кроз водоотпорне конекторе да би се обезбедиле водоотпорне перформансе.

 

 

 

У кутији се налази и силиконски заптивни прстен, тако да су поклопац и кутија чврсто затворени, што у великој мери побољшава водоотпорне перформансе кутије.



Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit