banner
Знање Detalji

Принципи пројектовања металних делова за штанцање

⑴Дизајнирани делови за штанцање морају задовољити употребу производа и техничке перформансе и бити лаки за склапање и поправку.


⑵Дизајнирани делови за штанцање морају допринети побољшању стопе коришћења металних материјала, смањењу сорти материјала и спецификација и смањењу потрошње материјала што је више могуће. Користите јефтине материјале где је то дозвољено и учините делове што је могуће мање отпада и мање отпада.


⑶Дизајнирани делови за штанцање морају бити једноставни у облику и разумне структуре, како би се поједноставила структура калупа и поједноставио број процеса, односно да би се завршила обрада целог дела са најмањим и најједноставнијим процесом штанцања, смањила употребу других метода за обраду и олакшавање операције штанцања, Да би се олакшала организација механизоване и аутоматизоване производње ради побољшања продуктивности рада.


⑷ Дизајнирани делови за штанцање, под условом да обезбеде нормалну употребу, покушавају да смање ниво димензионалне тачности и ниво храпавости површине, а то је погодно за размену производа, смањење отпада и обезбеђивање стабилног квалитета производа.


⑸Дизајнирани делови за штанцање треба да буду погодни за коришћење постојеће опреме, процесне опреме и тока процеса што је више могуће за њихову обраду, и доприносе продужењу века трајања матрице


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit