banner
Знање Detalji

Одржавање скидача континуалне матрице за штанцање метала

Континуирана матрица за штанцање метала:

Односи се на алат за штанцање који је фиксиран на пресу за бушење и врши одређени притисак на металне или неметалне плоче да одвоји или обликује материјал.


За одржавање плоче за скидање матрице за континуирано метално штанцање, силу треба применити равномерно када се калуп сруши. За структуру калупа на унутрашњој водилици, плочу за скидање траке треба уклонити како би се осигурало да је плоча за скидање баланса и избачена. Нагиб плоче за скидање може да изазове ломљење ударца у калупу.


Демонтажа плоче за скидање металне матрице за штанцање:

Да бисте раставили плочу за скидање континуалне металне матрице за штанцање, прво употребите два одвијача да избалансирате радосни елемент, а затим користите обе руке да уравнотежите силу и извадите је. Када је тешко раставити, уверите се да је унутрашњост калупа очишћена, а вијци за закључавање морају бити растављени. Ако је калуп оштећен услед заглављивања материјала, сазнајте разлог и урадите одговарајући третман, а немојте га слепо одлагати.


stamping brass electrical part extension


Саставите плочу за скидање:

Приликом састављања плоче за скидање, прво очистите бушилицу и плочу за скидање, додајте уље за подмазивање у држач водилице и место уметања пробијача, ставите га стално, а затим га притисните обема рукама и поновите неколико пута. Ако је превише затегнут, сазнајте разлог (да ли су стуб за вођење и чаура за вођење нормално оријентисани, да ли има оштећења на разним деловима, да ли нови удар може глатко да прође кроз плочу за скидање и да ли је положај исправан), а затим се према томе позабавите.


Уступите место стриптизети:

Ако на фиксној плочи постоји блок за пресовање, проверите да ли је зазор на задњој плочи за скидање довољан. Контактна површина материјала између плоче за скидање и матрице је дуго утиснута да би се направило удубљење. Када је удубљење озбиљно, то ће утицати на тачност пресовања материјала и узроковати да величина производа буде ненормално нестабилна. Поправите или поново избрусите. Контурни рукав треба проверити на тачност. Ако није једнака по висини, то ће проузроковати нагињање плоче за скидање, а функција прецизног вођења и глатког притискања опруге континуалне металне матрице за штанцање ће бити оштећена и мора се одржавати.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit