banner
Знање Detalji

Карактеристике обраде металних делова за штанцање

Матрице које се користе у металним деловима за штанцање називају се калупи за штанцање, или скраћено матрице. Матрица је посебан алат за серијску обраду материјала (металних или неметалних) у потребне делове за штанцање. Штанцање је веома важно у штанцању. Ако не постоји матрица која испуњава услове, тешко је штанцати у серијама; без побољшања технологије штанцања матрица, немогуће је побољшати процес штанцања. Процес штанцања, матрица, опрема за штанцање и материјали за штанцање чине три елемента обраде штанцања. Тек када се комбинују, могу се производити делови за штанцање.


stamping stainless steel similar Bticino 16A


У поређењу са другим облицима обраде као што су механичка обрада и обрада пластике, обрада метала штанцањем има многе предности у погледу технологије и економичности. Главне манифестације су следеће:

(1) Штанцање генерално не производи чипс и остатке, троши мање материјала и не захтева другу опрему за грејање, тако да је метода обраде која штеди материјал и енергију, а трошкови производње делова за штанцање су нижи.


(2) Пошто калуп гарантује тачност величине и облика делова за штанцање током процеса штанцања и генерално не уништава квалитет површине делова за штанцање, а животни век калупа је генерално дужи, квалитет штанцања је није лоше, а квалитет штанцања није лош. Па, има карактеристике [ГГ] куот;потпуно исто [ГГ] куот;.


(3) Метални делови за штанцање обрађују делове са већим распоном величина и сложенијих облика, као што су штоперице мале попут сатова и сатова, велике као уздужне греде аутомобила, поклопци кавеза, итд., плус ефекат хладне деформације и очвршћавања материјала приликом штанцања. И снага и крутост су високе.


(4) Ефикасност производње обраде металних делова за штанцање је висока, а операција је погодна и лако је реализовати механизацију и аутоматизацију. Пошто се штанцање ослања на штанцање и опрему за штанцање за завршетак обраде, број потеза обичних преса може достићи десетине пута у минути, а притисак велике брзине може достићи стотине или чак хиљаде пута у минути, а сваки потез штанцања може добити ударац. Стога се производњом металних делова за штанцање може постићи ефикасна масовна производња.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit