banner
Знање Detalji

Кораци обраде делова окретања

Пре операције

1 Стриктно користите заштитну опрему пре рада, вежите лисице, без шалова или рукавица, а раднице треба да ставе одбрану у своје шешире. Оператер мора стајати на педалу.

2 Строго проверите сваки део вијака, ограничење хода, сигнал, сигурносни (сигурносни) уређај, део механичког преноса, електрични део и сваку тачку подмазивања и покрените га тек након што се утврди да је поуздан.

3 Сигурносни напон за све врсте осветљења машина алатки, напон не сме бити већи од 36 волти.


У функцији

1 Рад, стезаљка, алат и радни предмет морају бити чврсто стегнути. Све врсте алатних машина треба да раде у празном ходу при малој брзини након покретања, а затим могу званично да се користе након што је све нормално.

2 Алат и друге ствари није дозвољено постављати на површину колосека машине алатке и на радни сто. Није дозвољено ручно уклањати гвоздене опиљке, а за чишћење треба користити специјални алат.

3 Посматрајте околну динамику пре покретања машине алатке. Након покретања алатне машине, станите у безбедну позицију да бисте избегли покретне делове алатне машине и прскање гвоздених струготина.

4 Када су у раду све врсте машина алатки, није дозвољено подешавање механизма промене брзине или хода, и није дозвољено додиривање преносног дела, радног предмета у покрету, алата за сечење и других радних површина у обради са руке. Није дозвољено мерење било које величине током рада, а забрањено је и пролазак кроз машину. Делимично пређите или узмите алате и друге предмете.

5 Ако се пронађе било каква ненормална бука, машину треба одмах зауставити ради одржавања, и није дозвољено да ради насилно или са болешћу, а машина алатка не сме да буде преоптерећена.

6 Током обраде сваког машинског дела, стриктно примените процесну дисциплину, јасно прочитајте цртеже, видите контролне тачке, храпавост сваког дела и техничке захтеве релевантних делова и одредите поступке обраде делова.

7 Зауставите машину када подешавате брзину машине, ход, стезање радног предмета и алата и бришете алатну машину. Није дозвољено напуштање радног места док машина ради, а приликом одласка из неког разлога мора се зауставити и искључити напајање.


После операције

1 Сировине за прераду и прераду готових производа, полупроизвода и отпадних материјала морају се слагати на за то предвиђено место, а сви алати и ножеви морају бити неоштећени и исправни.

2 Након операције, морате прекинути напајање, уклонити алат, ставити ручке у неутрални положај и закључати разводну кутију.

3 Опрема за чишћење је хигијенска, гвоздене опиљке су очишћене, а водилице су напуњене уљем за подмазивање како би се спречила рђа.

Прописи о обради токарских делова су један од процесних докумената који прописују процес обраде и начин рада делова. То је уписивање разумнијег процеса и начина рада у прописаном облику у процесни документ под специфичним условима производње. Користи се за вођење производње након одобрења. Поступци обраде токарских делова генерално укључују следеће: процесну руту обраде радног предмета, специфичан садржај сваког процеса и опрему и процесну опрему која се користи, ставке за инспекцију и методе инспекције радног комада, количину резања, временску квоту итд. .


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit