banner
Знање Detalji

Зашто метални делови за штанцање изазивају цепање?

Уобичајени облици кидања и искошења металних делова за штанцање. Процес штанцања средње заштитне површине конзоле је: слепљење и пробијање-пробијање урезивање-прирубљивање обликовање-урезивање-прирубљивање. Постоје многи облици кидања и искошења током процеса формирања средњег заштитног површинског носача. Делови за цепање су углавном распоређени на шаблону рупа радног предмета, а Р лук на углу бочног зида и споју врата зида итд., због штанцања и производње Разлика у условима процеса, пропорција сваки сломљени део је другачији. Покидање може бити једнократно формирајуће кидање, или кидање изазвано настанком заморних пукотина, односно невидљивих пукотина.


Анализа разлога: У складу са стварном ситуацијом на локацији, прегледом положаја кидања, облика лома и степена гњечења дела, сматра се да се понашање дела кидања и искошења углавном огледа у процесу формирања прирубница. Разлози за овај процес су следећи:


1. Параметри процеса формирања нису постављени. Током формирања дела, процес захтева да матрица, језгро за пресовање и два дела морају бити блиско причвршћени један за други, а пластична деформација лисног материјала се присиљава када машина алатка клизи надоле. Формирана. Међутим, због недостатака као што је нестабилан квалитет пресованих делова, показује да је притисак машине алатке у неуравнотеженом стању флуктуације притиска током процеса производње. Главни разлог је то што техничари за обраду у овој фази нису на време прилагодили притисак машине алатке према захтевима ознаке процеса, или нису међусобно комуницирали информације о стабилности притиска машине током примопредаје сваке смене, што резултира лошим квалитетом делова. Стаблизе.


2. Дефекти у дизајну калупа за формирање прирубница. Калуп се дели за леви и десни део калупа са две шупљине. Јер садржај овог процеса није само прирубљивање, већ и садржај који формира облик. Поред тога, делови су посебно сложени, закривљена површина је уска, а захтеви за формирање су конкавни. Језгро материјала за пресовање калупа је у складу са површином за формирање, итд., што резултира великим ходом формирања стања структуре калупа и малом површином пресовања. У почетном дизајну калупа, дизајнер је узео у обзир само карактеристику мале површине слепе површине, али је игнорисао водећи клизни ход језгра слепе плоче.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit