banner
Вести Detalji

Ток обраде штанцања

Делови за штанцање су производна технологија која користи снагу конвенционалне или специјалне опреме за штанцање да директно подвргне лим сили деформације и деформише у калупу, како би се добили делови производа одређеног облика, величине и перформанси.

1. Одредите износ компензације деформације према материјалу, структури производа итд.

2. У складу са износом надокнаде, калуп је дизајниран за избијање готових или полупроизвода.

3. Прерада полупроизвода до готових производа.

4. Неповољни феномени су пукотине, боре, напрезања, неуједначена дебљина и деформација.

 

Урезивање и обрада навоја:

1. Унутрашњи навој прво буши пречник и дубину доње рупе (величина доње рупе је одређена спецификацијом навоја); спољни навој се прво обрађује до спољашњег круга до великог пречника навоја (величина се одређује према спецификацији навоја).

 

2. Обрада навоја (држач лампе са навојем): урезивање унутрашњег навоја са славином одговарајућег степена; стругање спољашњег навоја са резачем навоја или урезивање навоја у матрици.

 

3. Неповољни феномени укључују насумичне навоје, неуједначене димензије, неквалификовану инспекцију мерача навоја итд.

Додатак: Материјали се углавном бирају од бакра, алуминијума, челика са ниским садржајем угљеника и других метала или неметала са ниском отпорношћу на деформацију, добром пластичношћу и добром дуктилношћу у складу са захтевима употребе.

 

Делови за штанцање се формирају применом спољне силе на плоче, траке, цеви и профиле помоћу преса и калупа ради пластичне деформације или раздвајања, тако да се добијају радни комади (делови за штанцање) потребног облика и величине. Штанцање и ковање су и обрада пластике (или обрада под притиском), заједнички познати као ковање. Облоге за штанцање су углавном топло ваљане и хладно ваљане челичне плоче и траке.

 

Делови за штанцање (електрични прибор) се углавном формирају штанцањем металних или неметалних лимених материјала притиском пресе кроз калуп за штанцање. Углавном има следеће карактеристике:

①Делови за штанцање се производе штанцањем под претпоставком ниске потрошње материјала. Делови су лагани и крути, а након пластичног деформисања лима, побољшава се унутрашња структура метала, тако да се повећава чврстоћа делова за штанцање. .

②Делови за штанцање (електрични прибор) имају високу тачност димензија, исту величину као и делови калупа и добру заменљивост. Није потребна даља машинска обрада да би се испунили општи захтеви за монтажу и употребу.

③У процесу штанцања, пошто површина материјала није оштећена, делови за штанцање имају добар квалитет површине и гладак и леп изглед, што пружа погодне услове за површинско фарбање, галванизацију, фосфатирање и друге површинске третмане.

 

Лимови материјали, калупи и опрема су три елемента обраде штанцањем. Штанцање је метода обраде метала хладном деформацијом. Због тога се зове хладно штанцање или штанцање лима, или скраћено штанцање. То је једна од главних метода обраде металне пластике (или обраде под притиском), а такође спада у инжењерску технологију формирања материјала.

 



Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit