banner
Знање Detalji

Питања која захтевају пажњу у пластичним сировинама

1. Стопа скупљања

У обликовању пластике, термопластична пластика и даље има промене запремине узроковане кристализацијом, јаким унутрашњим напрезањем, великим заосталим напоном замрзнутим у пластичним деловима и снажном молекуларном оријентацијом. У поређењу са термореактивном пластиком, стопа скупљања је већа. Опсег брзине је широк, усмереност је очигледна, а третман жарења или контроле влажности је обично већи него код термореактивне пластике.


2. Кристалност

Термопласти се деле на кристалне пластике и некристалне пластике према томе да ли кристалишу током кондензације. Феномен кристализације је појава у којој се молекули крећу независно из растопљеног стања у стање кондензације, потпуно у неуређеном стању, а молекули престају да се крећу слободно, притискају благо фиксиран положај и имају тенденцију да учине молекуларни распоред обичан модел. .


3. Ликвидност

Флуидност различитих пластичних маса се такође мења услед различитих фактора обликовања, а главни фактори утицаја су следећи:

①Виша температура материјала повећава флуидност, али различите пластике имају своје разлике.


② Како се притисак обраде прецизног бризгања повећава, смицање у великој мери утиче на растопљени материјал, а флуидност се такође повећава, посебно су ПЕ и ПОМ осетљивији. Због тога, притисак убризгавања треба да се подеси да би се контролисала флуидност током процеса обликовања.


③Структура калупа за убризгавање, облик система за изливање, величина, распоред, дизајн система за хлађење, отпор протока талине и други фактори директно утичу на стварну флуидност растопа у шупљини. Све што узрокује да топљење снижава температуру и повећава отпор протока Ликвидност је смањена.


Можда ти се такође свиђа

Pošalji upit